26.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


11:09:41
Вшанування переможців Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості
12 березня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулось урочисте нагородження переможців ІІІ етапу XVІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої». Цього року основною темою конкурсу стали «Духовні святині рідного краю».

«Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державою!» - писав Михайло Грушевський. Переможці конкурсу у своїх доробках писали про духовні святині рідного краю, досліджували життєвий шлях відомих та маловідомих історичних постатей, які вплинули на розвиток духовного та культурного життя українського народу; намагалися зібрати та зберегти якнайбільше відомостей про духовні пам’ятки рідного села, аби не заростала стежка багатьох поколінь чужорідним чортополохом, аби міцним був місток від минулого до майбутнього, аби не загубити цю історію серед бурхливого плину сучасного життя.

Участь в конкурсах – це щоденна робота в школі і вдома, з досвідченими вчителями і самостійно. Щирі слова вдячності лунали на адресу вчителів-наставників за їх невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, адже це вони зробили перемогу цих хлопчиків і дівчаток можливою.
 


Усі учасники конкурсу продемонстрували не лише майстерність, розвинені навички та невпинний пошук натхнення. Перш за все, вони довели, що молоде українське покоління – це люди, які усвідомлюють себе українцями, єдиною нацією, відчувають гордість за своїх предків, засвідчують власну життєву позицію.
 


У церемонії нагородження взяв участь начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти Святослав Сидорук; начальник відділу регіональної культурної політики управління культури і туризму облдержадміністрації Галина Ковальчук; доцент, завідувач кафедри історії України Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука Андрій Жив’юк; директор Рівненської державної дитячої художньої школи імені Анатолія Мартиненка Артур Мартиненко; голова Рівненського міського об'єднання товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка Катерина Сичик. 
 


Учні-переможці у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення» нагороджувались дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації та цінними подарунками, а вчителі – Почесними грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.
 


Також переможці отримали книги від обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка. Звучала бандура та народні пісні у виконанні студентів музичного училища Рівненського державного гуманітарного університету Миколи Кукли, Марії Солдатової та бандуриста і співака Назара Волощука.

 
Переглядів: 356 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР