МЕНЮ САЙТУ |
|
 |
БІБЛІОТЕКАРЮ |
 |
 |
КЕРІВНИКУ ГУРТКА |
 |
 |
ЗАРАЗ НА САЙТІ |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |
 |
|
Головна » 2016 » Май » 17 » Вшанування Дня Європи в контексті українсько-польського проекту
17:52:55 Вшанування Дня Європи в контексті українсько-польського проекту |
Учасники євроклубу «Нація» та активна молодь ДНЗ «Рівненське вище професійне училищересторанного сервісу і торгівлі» взяли участь у проекті «Майстер-шеф по-польськи – або популяризація польського кулінарного спадку в Рівному» ініційованому громадською організацією «Українсько-Польський Союз ім. Томаша Падури». Проект тривав протягом 10 – 13 травня на базі ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі». Проект є особливий тим, що спрямований на інтеграцію між польською та українською культурами, шляхом обміну досвідом у приготуванні національних страв свого народу між учнями Рівненського ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі та студентами кулінарного училища міста Стшельце-Краєнське, Польща.
Програма українсько-польської співпраці була надзвичайно насиченою та цікавою. Учасники обох сторін мали змогу взяти участь у різноманітних інтеграційних та розважальних заходах, іграх та екскурсіях, що дозволили поглибити культурний обмін та виявити точки дотику у професійній діяльності, з можливістю використання встановлених зв’язків у майбутньому. 10 травня учні ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» тепло зустрічали польську делегацію та продовжили спілкування під час інтеграційного заняття «Знайомство» та майстер-класу з приготування українських національних страв, який для гостей з Польщі провели: майстер в/н Надія Лемех, старший майстер Олена Гарбарук та учні групи К-11. Готували борщ «Український» та бутерброди з салом. 11 травня учні ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» відвідали майстер-клас з приготування польських національних страв, який провели польські гості. Готували «Бігус» (бігос) по-польськи.

Після майстер-класу всі учасники проекту відвідали виховний захід «Єднаймося ж, брати мої!», присвячений Дню Європи в Україні. Захід підготували та провели разом з учнями: Ірина Катеринчик та Оксана Доманська - керівники євроклубу «Нація», Віталій Лампека і Ольга Кривець - керівники гуртків художньої самодіяльності. Учасники з Польщі познайомились з євроклубом «Нація», оцінили його гімн та наполегливість євроклубівців. Впродовж заходу здійснювався послідовний переклад польською мовою для забезпечення максимального комфорту для гостей.

Згодом пан Кшиштоф, директор кулінарного училища міста Стшельце-Краєнське та учень Патрік презентували особливості своєї країни за допомогою презентації.

В цілому захід виявився цікавим та корисним для обох сторін проекту. 12 травня учасники проекту відвідали місто Львів. 13 травня майстер-клас з приготування «Журеку», польського супу на заквасці, проводив шеф-кухар ресторану-піцерії "La Riva" Сергій Гарбарчук. Того ж дня були підведені підсумки співпраці, та учасники отримали сертифікати про участь у проекті.
Учні ДНЗ «Рівненське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі» взяли участь у міжнародному проекті вперше. Однак керівництво закладу та активна молодь сподіваються на подальший розвиток та комунікацію на міжнародній арені.

|
Переглядів: 470 |
Додав: admin
|
|
|
МИ У FACEBOOK |
 |
 |
НАШ МЕДІА-ЦЕНТР |
 |
 |
|