19.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


17:07:07
Відбувся семінар з керівниками гуртків художньо-естетичного напряму ПТНЗ
30 листопада 2017 року на базі Навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області відбувся семінар з керівниками гуртків художньо-естетичного напряму професійно-технічних навчальних закладів за темою «Особистісно зорієнтований підхід до організації  освітнього процесу в професійно-технічних навчальних закладах як засіб розвитку творчих здібностей учнів»
;Мета семінару – поліпшення виховної роботи з учнівською молоддю, підвищення професійного рівня та творчої майстерності керівників гуртків, виявлення і поширення нових педагогічних технологій, ефективних форм і методів роботи. 
У роботі семінару взяли участь 19 керівників гуртків художньо-естетичного напряму.
 

Учасників семінару привітав директор НМЦЕВУ ПТНЗ у Рівненській області Климюк Володимир Миколайович, який проінформував присутніх про стан, загальні тендеції та актуальні завдання розвитку гуртків у системі профтехосвіти області. Володимир Миколайович у своєму виступі звернув увагу на особливості організації роботи гуртків, секцій, клубів, творчих об’єднань у професійно-технічних навчальних закладах, а також розповів про шляхи удосконалення форм роботи з учасниками гуртків художньо-естетичного напряму. 
 

Значну увагу на семінарі було приділено виявленню, пропаганді та здійсненню нових підходів до організації гурткової роботи вцілому. 
Тему «Організація заняття гуртка з використанням інноваційних освітніх технологій» розкрив методист НМЦЕВУ ПТНЗ у Рівненській області Тижбірак Володимир Мар’янович. 
 



У рамках семінару було окреслено основні напрями розвитку гуртків художньо-естетичного напряму, акцентовано увагу на основних принципах організації системи патріотичного виховання учнів засобами українського мистецтва, шанобливого ставлення до культурно-мистецької спадщини України. 
Методист НМЦЕВУ ПТНЗ у Рівненській області Сидорчук Любов Миколаївна, розкриваючи тему «Творчі здобутки, перспективні педагогічні ідеї та технології. Формування національної свідомості та патріотизму у процесі розвитку інтелектуальних та творчих здібностей учнів», зауважила, що формування патріотизму неможливе поза межами колективу. Пісня – перша сходинка великої любові до своєї держави та гордості за те, що ми є українці, що дає учневі змогу усвідомити власну причетність до українського етносу. 



З темою «Залучення учнівської молоді до вивчення та збереження фольклору, як першооснови національної культурної спадщини» перед учасниками семінару виступила завідувачка відділом фольклору та етнографії КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради Приймачук Катерина Аркадіївна. 
 



Учасники семінару ознайомилися із досвідом роботи кращих  керівників гуртків, отримали теоретичні знання та практичні навички роботи на майстер-класі, який успішно провела художній керівник-методист зразкового фольклорного ансамблю «Криниченька» Клеванського професійного ліцею Шахманцір Лілія Петрівна. 
 



На завершення семінару учасники підбили підсумки роботи, оцінили  організаційний і методичний рівень проведення майстер-класів, поділилися своїми досягненнями та проблемами, обмінялися досвідом, а також висловили побажання й надалі брати участь у подібних заходах. 



 
Переглядів: 559 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР