26.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


20:58:27
Відбувся семінар бібліотечних працівників ПТНЗ
02 листопада 2017 року на базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся семінар бібліотечних працівників професійно-технічних навчальних закладів області за темою «Впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек професійно-технічних навчальних закладів області». 
29 березня 2017 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації». Постанова передбачає відмову від використання бібліотечно-бібліографічної класифікації та поступове переведення бібліотек-користувачів на універсальну десяткову класифікацію як міжнародну систему.
Відповідний наказ «Про впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек» від 26.06.2017 № 929 видало Міністерство освіти і науки. 
 
 
 
Зважаючи на велику кількість виникаючих запитань про систематизацію фондів і каталогів, розміщення фондів, для напрацювання узгодженої політики щодо впровадження УДК в бібліотеках професійно-технічних навчальних закладів, а також враховуючи те, що найкращим засобом поширення актуальної та необхідної інформації для бібліотекарів є практичні заняття був організований сьогоднішній семінар. 
 
 

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області Володимир Миколайович Климюк.
Зі змінами у нормативно-правових актах щодо забезпечення учнів професійно-технічних навчальних закладів навчальною літературою ознайомила присутніх директор навчально-методичного центру професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області Валентина Миколаївна Бондарчук. 
 

Завдячуючи працівникам Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки семінар набув навчально-практичного значення. Бібліотекар відділу комплектування, обробки літератури та організації каталогів Світлана Володимирівна Волошина розповіла про методику впровадження Універсальної десяткової класифікації в практику роботи бібліотек професійно-технічних навчальних закладів та деякі факти з історії Універсальної десяткової класифікації, методики переведення існуючих фондів з системи ББК на УДК. 
 

Про створення та використання електронних підручників у освітньому процесі професійно-технічних навчальних закладіврозповіла головний бібліотекар Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Раїса Миколаївна Щербан. 
Під час проведення круглого столу та обміну думками учасники семінару висловили задоволення отриманою інформацією та спілкуванням. 

 
Переглядів: 497 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР