25.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


11:25:37
Відбулось засідання методичного об’єднання бібліотечних працівників
29 жовтня 2019 року у Клеванському професійному ліцеї Навчально-методичним центром естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області було проведено засідання методичного об’єднання бібліотечних працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти) області за темою «Роль і місце бібліотеки в інформаційно-освітньому середовищі закладу освіти»

На початку заходу директор ліцею Борис Панчук привітав учасників та провів короткий екскурс у історію створення та становлення закладу. Бібліотекар Клеванського професійного ліцею Тетяна Качан розповіла про основні напрями роботи бібліотеки та про те, як здійснюється інформаційне забезпечення учнів та педагогічних працівників у бібліотеці. 

Голова методичного об’єднання, методист НМЦЕВУ ПТНЗ у Рівненській області Катерина Сіверс, розповіла про проблеми щодо стратегії руху бібліотек у сучасному інформаційному середовищі та їх місця й ролі в структурі сучасного закладу професійної освіти. Це питання дуже зацікавило присутніх і викликало живу дискусію під час якої обговорювалися сучасні тенденції формування інформаційного простору; питання бібліотечно-інформаційного забезпечення закладів освіти у розбудові бібліографічних, реферативних, аналітичних інформаційних ресурсів, електронних бібліотек; широкого впровадження інновацій в організацію бібліотечної роботи. 
 

Учасники засідання переглянули презентацію «Створення єдиного інформаційного освітнього простору як запоруки ефективності використання інформаційних технологій у закладі освіти», в якій було розкрито мету, завдання, зміст та етапи створення інформаційно-освітнього середовища.
 

У заході також взяли участь: Олена Стецюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Клеванського професійного ліцею; Ольга Герасимчук, практичний психолог; Інна Майкова, методист; Тамара Кондратюк, вчитель української мови та літератури; Ганна Бебко,  вихователь гуртожитку. Свої надзвичайні вокальні таланти показали учасники Зразкового фольклорного ансамблю «Криниченька» під керівництвом керівника гуртка-методиста Лілії Шахманцір
 

Велике зацікавлення, естетичне задоволення, неперевершені емоції отримали учасники заходу від цікавої та пізнавальної екскурсії до культурно-археологічного центру Пересопниця - батьківщини української Першокниги і всесвітньовідомого «Тунелю Кохання».
 
 

За результатами засідання та для реалізації обговорюваних проблем учасники методичного засідання вирішили:
забезпечити надання широкого та оперативного доступу до електронних ресурсів світового інформаційного простору через Інтернет (електронних каталогів, баз даних, електронних бібліотек тощо); 
спрямувати зусилля на створення власних електронних ресурсів із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій; 
продовжити роботу з упровадження й використання інноваційних бібліотечних послуг; 
активно рекламувати бібліотеки як сучасні інформаційні центри, популяризувати бібліотечно-інформаційні ресурси та послуги в мережевому середовищі; 
сприяти професійному зростанню бібліотечних фахівців. 
 






 
Переглядів: 275 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР