19.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


18:16:41
VII-ий обласний відкритий фестиваль вокально-хорового мистецтва “Поліський краю дорогий…” відбувся!
«Тож над землею лийся, пісне знов,
Сій між людьми краси й добра насіння.
Гнів заколисуй і неси любов
Із покоління в покоління.»

Щороку на третій день Трійці навчально-методичний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області спільно з товариством з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство ім. Воловікова» організовує фестиваль вокально-хорового мистецтва «Поліський краю дорогий…». Адже свято Трійці одне з найвеличніших свят в Україні. Саме в ці дні весна передає літу своє зелене вбрання. В сиву давнину люди вірили в Сонце, Літо, Вітер, як у живі істоти і молитвами, діями-ритуалами намагалися забезпечити собі добробут та щедрий врожай.
 

Цьогоріч славну традицію не порушили. 6 червня 2017 року в Будинку культури села Горбаків Гощанського району відбувся VII обласний відкритий фестиваль вокально-хорового мистецтва «Поліський краю дорогий…», атмосферне свято пісні, радості, єднання. У фестивалі взяли участь 36 учасників з Рівненської та Житомирської області.  Традиційно фестиваль присвячувався творчості самодіяльних композиторів, поетів-піснярів Рівненщини та Волині. Своє мистецтво продемонстрували кращі хорові колективи, прозвучали твори поетів-піснярів  у виконанні ансамблів та окремих виконавців.
 

Особливою популярністю користувалися пісні наших місцевих авторів Володимира Климюка та Надії Янчук. Давня творча дружба поєднує члена спілки журналістів України Надію Янчук та директора навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області, автора проекту “Поліський краю дорогий...” Володимира Климюка. І як результат їхньої багаторічної спільної творчості  прекрасні пісні такі як “Українська мова” та інші.
 

Захід також відвідали поважні гості, які зробили вагомий внесок у розвиток нашого фестивалю: заслужений працівник культури України Леонід Петрович Сітовський, генеральний директор магазину «Ямаха» Богдан Михайлович Війтович, Рівненська поетеса, член спілки журналістів України Надія Володимирівна Янчук, та ветеран навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області, відмінник освіти України Кузьма Іванович Парух. Всі учасники фестивалю отримали дипломи про успішний виступ та подарунки від спонсорів: ТОВ «Сільськогосподарське підприємство ім. Воловікова» та магазину «Ямаха». Надія Володимирівна Янчук теж завітала на фестиваль з подарунками. Найкращі колективи отримали книги Гощанських літераторів з особистої бібліотеки Надії Янчук.
 









Вцілому фестиваль був дуже атмосферним та цікавим як для учасників так і для гостей адже можна було не лише продемонструвати вокальну вправність та насолодитися мистецтвом, але і отримати справжнє задоволення  від спілкування з давніми друзями.
 
Запрошуємо на фестиваль «Поліський краю дорогий…» у 2018 році!

 
Переглядів: 528 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР