25.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


19:20:57
Учні з Рівненщини перемогли у ХV Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості
«Гуртуймося, Братове-Українці! Лиш через терни шлях веде до зір!» - ці слова  Володимира Шовкошитного стали темою XV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» Конкурс проводився цьогоріч з метою відзначення 25-річниці Незалежності України, утвердження духовних заповідей українців як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної та патріотичної роботи, виявлення літературних, художніх, мистецьких здібностей та обдарувань підростаючого покоління.
У місті Києві визначено переможців 4-го (підсумкового) етапу Конкурсу.
Згідно з рішенням журі переможцями 4-го (підсумкового) етапу XV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості стали:
      у номінації «Література» - Кирилюк Софія, учениця Кузнецовської гімназії, вчитель Печончик Наталія Петрівна;
      у номінації «Історія України і державотворення» - Якобчук Вероніка, учениця Рівненської української гімназії, вчитель Медведєва Ліна Олексіївна;
      у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» - Яцик Василь, учень ДНЗ «Дубенське вище професійно-технічне художнє училище», майстер виробничого навчання Малярчук Віктор Іванович;
      у номінації «Образотворче мистецтво» - Скарженко Софія, учениця Рівненської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 15 (учениця Рівненської державної дитячої художньої школи ім. А. Мартиненка), керівник - викладач Рівненської державної дитячої художньої школи ім. А. Мартиненка Петровська Тетяна Андріївна.
     Переможці Конкурсу - талановиті учні, які у різний спосіб висловлювали свої думки про волю України, її незалежність, боротьбу, героїзм українського народу.
                   «Ти заплатила тисячами душ
                   За те, щоб мати шанс оцей єдиний.
                   Тож не збавляймо темпу. Кроком руш!
                   Ти маєш жити вільно, Україно!» -
пише Кирилюк Софія, учениця Кузнецовської гімназії, яка підготувала на Конкурс поетичну збірку «Ти будеш жити вічно, Україно!»
      Авторка збірки вирізняється своєю активною життєвою позицією та непохитною вірою в щасливе майбутнє Батьківщини. Думки, що йдуть від серця дівчини, чарівною мелодією слова лягають на папір. У її творах розуміння й бачення того, що її оточує, хвилює душу. Це і любов до рідної мови, і гімн життю, і, безперечно, безмежна любов та віра у рідну землю - Україну!».
                   «Ми є і будем, Україно!
                   Нас сотні, тисячі єдиних
                   Твоїх дітей... Ми є сторукі,
                   До зір дійдемо через муки!» -
утверджує у своїй поезії Софія.    
         Велику пошуково-дослідницьку роботу при підготовці конкурсної науково-дослідницької роботи «Внесок родини Шульгиних у державотворення України (1927 – 1944)» здійснила учениця Рівненської української гімназії Якобчук Вероніка. У роботі розкрито діяльність та життєвий шлях славетного роду Шульгиних - справжніх патріотів України, які зробили неоціненний внесок у розвиток освіти, духовності, української державності.
         Учні ДНЗ «Дубенське вище професійно-технічне художнє училище» щорічно готують кілька робіт на Конкурс. Їх роботи завжди вирізняються високою майстерністю виконання та тематичним спрямуванням і тому, зазвичай,  перемагають. Цьогоріч панно «Молитва за Україну» учня училища Василя Яцика
отримало високу оцінку обласного журі - і, як результат, перемога на всеукраїнському рівні.
         Тематично-сюжетна картина «Рушники єднання» (папір, гуаш, кольоровий олівець) Скарженко Софії, учениці Рівненської спеціалізованої школи № 15, (учениця Рівненської державної дитячої художньої школи ім. А.Мартиненка), наскрізь просякнута ідеєю щасливого і мирного майбутнього України. Ми різні, як особистості, але єдині, як нація - саме цю думку хоче донести до нас авторка художнього доробку.
         Варто зазначити, що усі творчі роботи переможців Конкурсу вирізнялися глибоким змістом, досконалою формою, самостійністю висновків, виявленням активної життєвої позиції авторів.
          Перемога учнів не була би можливою без щоденної наполегливої праці наставника-вчителя, тому успіхи вихованців це, насамперед, успіхи їх педагогів. Щира вдячність вчителям за їх професіоналізм та відповідальність. А переможцям бажаємо здоров’я, щастя, щирості у поглядах, натхнення у пошуках, наснаги в реалізації задумів та звитяги у відкриттях і подальших перемог!
 Переможці Конкурсу будуть нагороджені дипломами, а вчителі, які підготували переможців подяками Міністерства освіти і науки України.
 
Переглядів: 466 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР