25.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


12:13:08
«Поліська Cіч» знову зібрала юних патріотів

24 жовтня 2019 року в актовій залі ДПТНЗ «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» відбувся обласний фестиваль-конкурс патріотичної пісні «Поліська Cіч» серед учнів закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Учасників фестивалю привітала заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Ладюк, яка відзначила, що фестиваль проводиться з метою формування національної свідомості учнівської молоді засобами українського мистецтва, популяризації вітчизняної патріотичної пісні, а також вшанування пам’яті героїв минулого та сучасності. 


 


Головний спеціаліст управління культури і туризму облдержадміністрації, член Національної спілки кобзарів України, член Всеукраїнської музичної спілки Назар Волощук не тільки привітав учасників фестивалю, але і заспівав пісню про Поліську Січ УПА.
 


У фестивалі брали участь вокальні ансамблі, солісти, дуети тріо, гурти. Звучали патріотичні пісні українських композиторів різних часів, авторські пісні – відгук на сучасні героїчні події та українські народні пісні козацької доби. Виступ кожного учасника вирізнявся оригінальністю та артистизмом.
 


За рішенням журі кращими серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти були:
Єва Генова – вихованка Костопільського будинку школярів та юнацтва Костопільської районної ради; 
Христина Бабич – учениця Зарічненського НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія»;
Дарія Кирильчук – учениця Рівненської загальноосвітньої школи № 23;
Ілона Головчак - учениця Пісківського ліцею імені Героїв-земляків Пісківської сільської ради Костопільського району;
Зразковий вокальний ансамбль «Водограй» Вовковиївської загальноосвітньої школи Демидівської райдержадміністрації;
вокальний дует у складі Юлії Мартинюк та Інни Полуян вихованок Демидівського Будинку творчості школярів та вокальний ансамбль «Калиновий цвіт» опорного закладу Демидівського ліцею Демидівської селищної ради.
 


Дуже вдало розкрили тематику обраних творів колективи та окремі виконавці закладів професійної (професійно-технічної) освіти:
Гейдарова Чинара – учениця ДПТНЗ «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну»;
Юлія Мартинюк – учениця ВПУ № 25 смт Демидівка;
Оксана  Скороход – учениця ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище»; вокальний ансамбль Вищого професійного училища № 24 м. Корець
 


«Фестиваль став одним із важливих факторів, що консолідують суспільство, адже пісня – це духовне джерело українського народу» – сказав голова  журі Танасій Гарбуз. Він  подякував за теплу атмосферу, високий рівень організації та побажав подальших успіхів.
 


 Під час проведення фестивалю проходила профорієнтаційна презентація закладів професійної (професійно-технічної) освіти Рівненщини.
 

 
Переглядів: 502 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР