25.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


22:37:42
Підведено підсумки ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості
У Міністерстві освіти і науки підвели підсумки ІV (завершального) етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої» і цього річ присвячувався 100-річчю утворення Української Центральної Ради та проголошення Української Народної Республіки.
«Вітчизна - це не хтось і десь, я - теж Вітчизна» - ці слова Івана Світличного стали темою цьогорічного конкурсу в номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення».
На конкурс подавалися різноманітні за жанрами літературні твори та дослідження з історії України та її державотворення. Конкурсні роботи приймалися лише авторські та унікальні. Кожна праця повинна була виявити здатність учня самостійно осмислити проблему з обраної теми, творчо та критично її дослідити, систематизувати й проаналізувати джерела, сформулювати висновки.

У номінації «Література» перемогу здобув учень шостого класу Майківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І - ІІ ступенів» Гощанської районної ради Владислав Товтин (керівник Скорук Наталія Степанівна). 

У номінації «Історія України і державотворення» перемогла одинадцятикласниця з Рівненського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів – ліцей» № 19 Ірина Клічук (керівник Олеся Андріївна Одарич). 
Думки про Україну, її долю, її минуле, сучасне й майбутнє знайшли своє оригінальне втілення в щирих і неповторних творах Владислава Товтина, які він уклав у збірочку під назвою «Я – України часточка мала» http://estet-centr.at.ua/load/literaturna_tvorchist/2017_tvorchist_tovtina_vladislava/5-1-0-44
«Я народився і живу в маленькому селі, знаю тут кожен кущик, кожну стежинку, звичним маршрутом ходжу щодня до школи. Це чудово – лягати ввечері спати і знати, що вранці мама тихенько розбудить, а на кухні вже буде чекати сніданок… Просто знати, що завтра буде все, як завжди…» - пише Владислав.
Хлопець закоханий у кожну травинку на рідній землі, у соняшникові поля,  моря пшениці,  простори небес, які бувають такими благословенними і відкритими лише на Україні:
Я люблю  Україну
За ніжну пісню солов'їну,
За мальви, ружі під садком
І за калину під вікном.
Висока причетність до всього, що відбувається в Україні, небайдужість життєвої позиції патріота притаманна більшості творів юного поета:
Мені болить душа за Україну
Болить і плаче навіть уві сні,
Бо я не знаю, за яку провину
Земля її палає у вогні.
Талант  завжди родом із дитинства. Якщо дитина талановита, обдарована - вона здатна побачити у звичайній ромашці сонце, оточене хмарками, а в звичайній калюжі – зорі; здатна зрозуміти, чому тремтить крапелька роси на пелюстці троянди. І так хочеться вірити у щасливий розвій дитячого, свіжого таланту.

Ірина Клічук у роботі «Кримська криза в долі рівнянина Ігоря Галайчука» досліджувала події, які відбувались у Криму під час російської інтервенції і подальшої окупації півострова. Особливу увагу учениця приділила участі у цих подіях нашого земляка, його патріотизму та героїчному вчинку. Дослідження поглиблене за рахунок залучення архівних та фотодокументів, інтерв’ю родичів, друзів, товаришів по службі, земляків. 
Значущість цієї роботи полягає у збереженні історичної пам’яті, патріотичного виховання та формування активної громадянської позиції підростаючого покоління.
Кожна перемога спонукає до активної подальшої творчої праці, до польоту думки, розгортання креативних, інтелектуальних й актуальних пошуків, стимулює самопізнання. Що потрібно для досягнення успіху? Натхнення, внутрішнє осяяння, переконаність у правильності вибору творчого шляху, задоволення своєю роботою і легке відчуття перемоги.
Переглядів: 489 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР