19.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


14:48:00
Небо і земля нині торжествують
20 грудня 2017 року  в актовій залі Технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування проводився ІІ етап обласного етнофестивалю «Вифлеємська зірка» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів. Організаторами етнофестивалю є управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та навчально-методичний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області. Фестиваль проводився з метою залучення учнівської молоді до вивчення та популяризації кращих зразків українського народного мистецтва, збереження стародавніх українських звичаїв, які передаються з покоління в покоління.

 

Учасників фестивалю привітав директор навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області Володимир Миколайович Климюк, директор Технічного коледжу НУВГП Микола Васильович Яцков та член Національної всеукраїнської музичної спілки України, композитор-пісняр Тетяна Петрівна Леус. 
 


Етнофестиваль уже став традиційним і щороку переконливо доводить, що наша Рівненщина багата талантами.  Фестиваль проводився у таких номінаціях: різдвяно-обрядові дійства, фольклорні колективи, вокальні ансамблі та окремі виконавці. 
 

Різдвяне дійство зібрало понад 700 учасників з різних регіонів Рівненщини. Журі відзначило високий рівень виконавської майстерності вокального ансамблю «Жайвір» Рівненського районного Центру дитячої та юнацької творчості Рівненської районної ради, етногурту «Ладовиця» Костопільського будинку школярів та юнацтва, «Зразкового художнього колективу» ансамблю української народної пісні «Калинонька» ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі». 
 

Глибоким духовним змістом були наповнені виступи фольклорних колективів «Калиновий цвіт» Демидівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», ансамблю «Вишиванка» Кричильської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Леоніда Куліша-Зіньківа Сарненської районної ради та фольклорний ансамбль «Кружало» ВПУ № 24 м. Корець. 
 




Етнофестиваль «Вифлеємська зірка» не залишив байдужих у залі. Глядачі підтримували конкурсантів бурхливими оплесками, жваво реагували на дійства, що відбувалися на сцені, підспівували колядникам. 
 


Фестиваль залишив у серцях усіх присутніх приємні святкові відчуття, які щороку несе для нас Різдво – радість, добро, співпереживання, надію і любов», - сказала голова журі, завідувачка відділом фольклору та етнографії  КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості Рівненської обласної ради» Катерина Аркадіївна Приймачук. 
 


Завершився фестиваль дружнім виконанням відомої колядки «Нова радість стала». 
Дорогі друзі! Оргкомітет обласного етнофестивалю «Вифлеємська зірка» щиро вітає усіх з наступаючим Новим роком та світлим Різдвом Христовим! Нехай прийдешній рік буде сповнений щастям, радістю та добром, а Різдво увійде в дім духмяною кутею, величною колядою, миром та любов’ю. 
 

Нехай у це свято замовкнуть гармати і не підніметься в повітря жодна ракета! Нехай Бог дасть тишу і відпочинок солдатам. Нехай торжествують небо і земля, славлячи сина Божого! 
 
Переглядів: 598 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР