18.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


18:09:33
Молодь Сарненського професійного аграрного ліцею вивчала права та обов’язки людини у світі
«Ми вважаємо самоочевидними ті істини, що всі люди створені рівними, що вони наділені своїм Творцем певними невід’ємними правами, серед яких право на життя, на свободу і прагнення до щастя…»
(Декларація незалежності США)
 
28 березня 2017 року в актовій залі Державного професійно-технічного навчального закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» відбувся відкритий виховний захід за темою «Права та обов’язки людини в Європейському Союзі» ініційований учасниками та керівниками євроклубу «Молодь Європи». Бажання розширити межі пізнання та самовдосконалення стало підґрунтям для організації заходу. У цікавій та пізнавальній формі євроклубівці презентували права та обов’язки людини. Наголошуючи на особливій цінності особистості та життя людини, Ірина Лавор та Ніна Корзун продекламували вірш Василя Симоненка про неповторність кожного англійською та українською мовами. Софія Бернацька виконала пісню італійською мовою.
 
  
 
Ряд відео презентацій нагадав усім присутнім в залі про основні права людини, а саме, право на життя, право на повагу до честі та гідності, право на свободу, право на освіту, право на працю, право на відпочинок і дозвілля, право на доступну систему охорони здоров’я та інші. 
 
  
 
Захід відвідали Марія Наконечна, методист навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів у Рівненській області, Микола Павлюк, директор Сарненського центру надання безоплатної
 
  
 
вторинної правової допомоги, та Олександр Карпець, юрисконсульт Сарненського центру зайнятості. Микола Павлюк першим привітав усіх учасників та гостей заходу та розповів про особливості працевлаштування закордоном та шляхи запобігання так званого «трудового рабства». Олександр Карпець конкретизував право на працю та розповів про можливості співпраці з Сарненським центром зайнятості. Марія Наконечна акцентувала увагу учнів ліцею на їх праві на освіту. Зі слів методиста НМЦЕВУ ПТНЗ у Рівненській області, саме зараз найкраща пора реалізувати своє право на освіту аби в майбутньому стати кваліфікованим працівником та допомогти Україні стати економічно успішною державою. Наша країна гідна якісних змін адже має працьовитий та розумний народ, родючі землі, сприятливий клімат та багату історію, що красномовно вчить не повторювати помилок минулих літ. Від імені дирекції НМЦЕВУ ПТНЗ у Рівненській області Марія Наконечна вручила подяки адміністрації ліцею, керівникам та учасникам євроклубу «Молодь Європи» за підтримку діяльності євроклубу, активну громадську позицію, поширення європейських цінностей серед молоді та сприяння вихованню покоління свідомих та активних людей.
 


Безперечно, захід був успішним та пізнавальним для усіх учасників та гостей. Кожен присутній в залі замислився про цінність своїх прав та обов’язків. Такі виховні заходи є дуже корисними адже сприяють всебічному розвитку молоді професійно-технічних навчальних закладів. Сподіваємось, що зовсім скоро естафету виховних та культурно-мистецьких заходів приймуть євроклуби інших ПТНЗ області. 
 
 
Переглядів: 392 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР