20.04.2024

  
ПривітГость!

МІЙ ПРОФІЛЬ РЕЄСТРАЦІЯ ВИХІД ВХІД

НМЦЕВУ ПТНЗ
у Рівненській області

МЕНЮ САЙТУ

БІБЛІОТЕКАРЮ

КЕРІВНИКУ ГУРТКА

ЗАРАЗ НА САЙТІ
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


07:03:25
Як святкували День Європи євроклуби ПТНЗ Рівненської області

Сьогодні майже у всіх професійно-технічних навчальних закладах області активно працюють євроклуби. За півтора роки існування євроклубів у ПТНЗ області було доведено на практиці, що учням справді цікаво пізнавати подібність та відмінність систем цінностей, культур та традицій різних країн Європи. Євроклуб для молоді, що навчається у ПТНЗ області – це, перш за все, можливість продемонструвати свої здібності креативно та чудова мотивація до вивчення іноземних мов. Напередодні Дня Європи, який цього річ українці вшановували 22 травня, євроклуби підтримали добру традицію та провели пізнавальні та естетичні заходи з цієї нагоди. Найактивнішими стали євроклуби таких професійно-технічних навчальних закладів: ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище», Вище професійне училище № 1 м. Рівне, Вище професійне училище № 25 смт. Демидівка, ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», Квасилівський професійний ліцей, Радивилівський професійний ліцей, Рівненський професійний ліцей, ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей», ДПТНЗ «Сарненський професійний аграрний ліцей», ДНЗ «Дубенське вище художнє професійно-технічне училище», Вище професійне училище № 29 смт. Володимирець, Клеванський професійний ліцей, ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище», ДПТНЗ «Рівненський центр ПТО сервісу та дизайну», та Вище професійне училище № 22 м. Сарни.

 

Задля вшанування Дня Європи працівники та учні ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» провели багато цікавих та пізнавальних заходів. У бібліотеці навчального закладу діяла книжкова виставка «Україна – Європейський Союз – перспективи поглиблення партнерства». Представники Євроклубу «Нація» провели конкурс есе  серед учнів училища  на тему: «Мій вклад в майбутнє України». Окрім того, заклад взяв участь в організації та проведенні таких заходів у співпраці з Громадською організацією «Українсько-Польський Союз ім. Томаша Падури», які проходили в рамках проекту «Майстер-шеф по-польськи»: 
- інтеграційне заняття «Знайомство»;
- майстер-клас з приготування українських національних страв, який для польських гостей проводили учні училища;
- товариська зустріч з волейболу;
- майстер-клас з приготування польських національних страв, який провели польські гості;
- презентація роботи євроклубу училища;
- виховний захід «Єднаймося ж, брати мої!», присвячений Дню Європи в Україні;
- спільна екскурсійна поїздка до м. Львова;
- кулінарний майстер-клас від шеф-кухаря ресторану-піцерії "LaRiva" Сергія Гарбарчука, який готував «Журек» - польський суп на заквасці.


Напередодні Дня Європи члени євроклубу «Нація» пройшли триденний курс з вивчення польської мови. Учні групи С-11 разом з майстром виробничого навчання відвідали Рівненську обласну бібліотеку для молоді та взяли участь у діловій грі «Галопом по Європах» у рамках реалізації проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації, в бібліотеках».
 

Заходи присвячені Дню Європи в ДПТНЗ "Березнівське ВПУ" проходили 19 травня 2016 року. Організаторами стали учасники євроклубу "Власна справа". Близько третини учнів навчального закладу взяли участь у заходах. Розпочалися святкування із всеучилищної лінійки. Заступник директора з навчально-виховної роботи Денисенко Галина Олексіївна привітала всіх присутніх та повідомила про заходи, які відбудуться в училищі протягом святкового дня. Галина Олексіївна націлила учнів бути європейцями вже сьогодні, а саме бути порядними, толерантними, підтримувати чистоту в навчальному закладі та у повсякденному житті.
 
 
 
 

Керівник євроклубу Мельник Наталія Володимирівна розповіла учням про історію і традиції святкування Дня Європи та міжнародного Дня вишиванки. Хоч невелика кількість учнів підтримала флеш-моб "Вдягни вишиванку" та розповідь про традиції і масовість цього свята надихнули учнів, які прагнуть стати кравцями, та вишивальницями, створювати і одягати вишиванки не лише на свята, а й у повсякденному житті. Безсумнівно, вишиванка - це не лише наша національна гордість, генетичний код українців, але і популяризація нашої країни в світі. Проведення таких акцій налаштовує на збереження культури і традицій свого роду і нації.

 

Перейняли естафету заходів учні групи 11, що навчаються за професією "Перукар, перукар-модельєр, візажист". Майбутні майстри візажу спробували розмалювати обличчя одногрупників у синьо-жовтій палітрі кольорів, що відповідають кольорам прапорів ЄС та України. Свої роботи вони виконали під гаслом "Україна - це Європа!" Оператори з обробки інформації та програмного забезпечення на виробничому навчанні створювали відео-ролики та слайд-шоу на тему: "Я підтримую європейські цінності!". Учні не лише ознайомились з поняттям "європейські цінності", а й удосконалили свої знання з опрацювання та обробки інформації.

Групи кравців та гості переглянули фільм - екранізовану біографію всесвітньо відомого європейського модельєра ХХ ст. Коко Шанель. Перегляд такого фільму не лише розкрив рецепти успіху модельєра, а й надихнув постійно підвищувати свій професійний рівень. Учні усвідомили, що кожен може досягти поставленої мети, незважаючи на всі труднощі, які вони зустрінуть на своєму шляху.

 
 

У Вищому професійному училищі № 1 м. Рівне євроклубівці взяли участь у конференції за темою: «Європейський вибір України – веління часу» та у дебатах з питань європейської інтеграції: «Україна і Європейський Союз: ретроспектива та перспективи». З нагоди Дня Європи учні також випустили стінгазету «Євровісник» на тему «Європейський вибір України: людина, право, суспільство» та позмагалися у конкурсі учнівських робіт на тему: «Мій вклад в майбутнє України».
 

У Вищому професійному училищі № 25 смт. Демидівка з нагоди святкування Дня Європи також було проведено низку культурно-масових  заходів, лекцій, книжкових виставок, конкурсів тощо. Напередодні Дня Європи у навчальному закладі була здійснена значна інформаційно-просвітницька робота, а саме: конкурси рефератів «Пізнаємо Європу разом»; тематичні уроки,  лекції, бесіди, історичні години, вікторини з питань національних культурних традицій, звичаїв та обрядів народів Європи за тематикою: «Знай про Європу більше», «Європа – спільний дім»; дискусії, круглі столи та віртуальні подорожі «Відкрий Європу для себе».


Святкували День Європи і у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Викладач правознавства  і керівник євроклубу Ковальська Руслана Султанівна провела захід під назвою «Єдність у розмаїтті», на якому було представлено інформаційні блоки, підготовлені ученицями групи №1 «Черговий стрілочного поста», а саме: «Україна запрошує», «Європа поруч» і найцікавіший -  «Єдність у розмаїтті». В рамках  святкування Дня Європи та до відзначення року англійської мови в Україні бібліотекар училища Трачук Інна Леонідівна разом з працівниками Здолбунівської районної бібліотеки для дітей та юнацтва провела мовний захід за темою «Вчи англійську мову – виходь у світ». Під час заходу учням розповіли про Європу, як частину земної кулі, про Європейський союз, про важливість вивчення англійської мови, як мови міжнародного спілкування. Учні взяли активну участь у мовній грі «Країни Європи та їх столиці», познайомилися з матеріалами книжкової викладки «День Європи в Україні», та переглянули пізнавальні відео.

 



У Квасилівському професійному ліцеї з нагоди Дня Європи та з метою поглиблення та систематизації  знань учнів про країни Євросоюзу;  розвитку  творчих здібностей  учнів та виховання поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів був проведений захід «Мандрівка країнами Європи». Під час заходу члени євроклубу обмінювалися інформацією про країни Європи. Учні отримали чудову нагоду поподорожувати  країнами Європейського союзу заочно, дізнатися багато цікавого про європейські країни, особливості перебування в Євросоюзі, та історію створення Євросоюзу. Євроклубівці познайомились із такими країнами як: Франція, Німеччина, Австрія, Італія, Угорщина, Данія, Бельгія, Великобританія, Греція та Чехія та створили фото колаж. Під час заходу учні виготовили маленькі прапорці європейських держав, які вони хотіли б відвідати в майбутньому. Окрім усього згаданого під час заходу була проведена вікторина «Що ти знаєш про Європейський Союз?». Наприкінці заходу учні виготовили постер, на якому вказали найважливіші європейські цінності.



У Радивилівському професійному ліцеї учні груп № 11 та 14 взяли участь у євроквесті «Європейський експрес» , який організували та провели викладачі англійської мови. У цікавій та пізнавально-ігровій формі учні мали змогу поглибити свої знання про Європейський Союз, основні напрямки його діяльності, країни-члени ЄС, європейські цінності, особливості та перспективи відносин Україна – ЄС. Учні активно відповідали на запитання євроквесту, які в оригінальній, презентаційній формі були представлені викладачем Мелих Н.В.. Учасники «зупинялися на станціях»  (географічна, історична,  культурна тощо) та виконували завдання, пов’язані з географією, природними умовами, відомими постатями  та культурою країн Європи. Присутні також переглянули відео  україномовного відділення Британської Телерадіомовної Корпорації BBC (Україна BBC) «Як влаштований Європейський Союз» та «Представництво Європейського Союзу в Україні». За підрахунком балів (а це були символічні прапорці ЄС) переможцем євроквесту став найактивніший його учасник, учень групи №14 Бречко Вадим. Окрім того, напередодні Дня Європи учасники євроклубу «Світогляд» провели цікаву інформаційну роботу. Євроклубівці розробили брошури з інформацією про Євросоюз, виготовили символічні прапорці та  в обідню пору розповсюджували інформаційні матеріали на території ліцею та поза його межами, а також розповідали усім чим корисний та потрібний вступ у Євросоюз та відповідали на поставленні запитання. Також учні закладу провели виставку стінгазет та плакатів "Ми жителі Європи". Керівник євроклубу організувала зустріч з подорожуючим автостопом країнами Європи Загурським І.М. Для того, щоб бути справжнім європейцем потрібно, безперечно, не лише любити свою країну, знати її історію, а й орієнтуватись в історії, географії, економіці та культурі країн Європи.


Для вшанування Дня Європи у Рівненському професійному ліцеї було проведено низку заходів. В бібліотеці ліцею діяла книжково-ілюстративна виставка та була проведена бесіда за темою: «Разом до Європи». Також відбулося засідання євроклубу «Євросвіт» на тему: «Молодь в     Європейському просторі». Євроклубівці брали участь у конкурсах від Представництва ЄС, а саме фотоконкурс та конкурс блогів, де заявили про себе та про євроклуб «Євросвіт», що діє в ліцеї. Учні мали змогу дізнатися багато цікавого протягом виховних годин в групах «Україна – серце Європи» та впродовж години спілкування «Що ти знаєш про країни Європейського Союзу».


У ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей» День Європи вшановували з 20 травня по 25 травня 2016р. Тиждень справді був насичений адже багато заходів було заплановано. 20 травня 2016 року у ліцеї був проведений диспут «Європа: близька і далека», під час якого учні намагалися зрозуміти, які чинники не дають змоги нам вступити до Євросоюзу. Викладач правознавства Бойчук Ігор Володимирович ознайомив учнів із законодавством, пояснив правила оформлення документів  для виїзду за кордон. Впродовж тижня учні ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей» мали змогу відвідати  книжково-ілюстративну виставку «Знайомство», що діяла у бібліотеці ліцею та взяти участь у літературній подорожі Європою, які підготувала і провела бібліотекар Себа Н.Г. 23 травня учні групи №4, які навчаються за професією «Кухар, кондитер» презентували виставку страв «Країнами Європи», де кожен із присутніх міг покуштувати їжу та віртуально перенестися в ту чи іншу країну. Підсумком тижня Європи в ліцеї став конкурс плакатів «Україна знаходиться в Європі», в якому взяли участь 5 навчальних груп. Найкращими виявилися учні групи №4, які і зайняли почесне перше місце.


ДНЗ «Дубенське вище художнє професійно-технічне училище» щороку практикує  проведення Дня Європи. Керівник євроклубу «Майдан» Жанна Богданівна Ожерельєва впевнена в тому, що заходи, приурочені до святкування, привертають увагу до європейських цінностей та культури, спрямовують на популяризацію їдей європейської інтеграції України. Особливого значення це свято набуло в останні роки. Саме тому, щорічне святкування стало гарною традицією як в училищі, так і в місті Дубно. Цьогоріч учні  ДНЗ «Дубенське вище художнє професійно-технічне училище»  взяли участь в міському конкурсі малюнків на асфальті «Разом до об’єднаної Європи». Команда училища «Європа - це ми» взяла участь у міському євроквесті та виборола почесне третє місце із 9 представлених команд. Міський голова Василь Антонюк привітав учасників та нагородив грамотами і солодкими подарунками. Церемонія нагородження проходила у парку Т.Шевченка, де міський голова разом з капітанами команд  посадили вербу привезену із Косаралу. Жанна Богданівна стверджує, що заходи проведені в училищі і місті дали змогу показ
ати учням уявлення про міжнародні акти, що розкривають загальну стратегію України по відношенню до Євросоюзу, бажання до його вступу та розкрити політичну суть курсу України, зосередивши увагу на геополітичному  розташуванні держави  та спільній історії, формуванні і розвиткові культури; сприяти оволодінню мовами європейських країн. У навчальному закладі було оформлено інформаційні експозиції та виставки: ”Європа та Україна”, «Європа - це ми». Варто відзначити, що усі заходи проведені в училищі були підготовлені членами  євроклубу «Майдан» та їх наставником Ожерельєвою Жанною Богданівною.



У Клеванському професійному ліцеї було також проведено низку заходів до Дня Європи. 16 травня учні навчального закладу мали змогу відвідати відкриту лекцію «І
нтеграційні процеси Європи та участь України в них» організовану членами євроклубу «ЄвроКраїна» Надьоха А. та Ліціюк О. 17 травня відбулась вікторина «Я крокую по Європі», в якій взяли участь група №14 і група №2. 19 травня євроклубівці провели круглий стіл «Знайомтесь, Великобританія!», за результатами якого було складено перелік-рейтинг рекомендаційних нововведень у суспільне життя України, запозичених із досвіду Великобританії. Круглий стіл був проведений у форматі семінару із заслуховуванням доповідей про одну із соціальних сфер досліджуваної країни та пропозицією елемента для введення в застосування у відповідну сферу суспільно-соціального життя України. Після обговорення, учасники за 6-тибальною шкалою оцінили пріоритетність запропонованих нововведень. Впродовж 16-20 травня у ліцеї діяла галерея стіннівок до Дня Європи.

   



У ВПУ № 22 м. Сарни протягом тижня присвяченого вшануванню Дня Європи євроклубівці вітали іноземців у стінах рідного навчального закладу. 24 травня на урочистому відкритті міжрегіонального навчально-практичного центру  «Geberit» євроклубівці мали змогу вітати гостей із Швейцарії. Звучали теплі слова подяки швейцарським партнерам, що в місто Сарни принесли частку Європи. Як тільки пан Хольгер Тауш перерізав стрічку всі присутні мали змогу оцінити приміщення, в якому розмістився навчально-практичний центр обладнаний за найновішими будівельними технологіями майстрами, учнями та працівниками училища. Обладнання та умови нового навчально-практичного центру надзвичайно тішать учнів та працівників навчального закладу оскільки тепер і вони зможуть користуватися благами європейського рівня. 23 травня викладач іноземних мов Юрчик Т.В. та євроклубівці провели позакласний захід на тему: What Is Europe Day in Ukraine? Під час обговорення – студенти порівняли системи цінностей України та країн Європи.


У ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище» з метою відзначення Дня Європи в України були проведені такі заходи:
-    рольова гра «Я – екскурсовод»;
-    конкурс творчих робіт на тему: «Європейські видатні особистості»;
-    диспут «Куди б я хотів поїхати на канікулах?»;
бесіда «Україна – Європейський союз – перспективи поглиблення партнерства».

Учні та працівники ДПТНЗ «Рівненський центр ПТО сервісу та дизайну» вшанували День Європи різноманітними заходами, а саме:
-    Конкурс кращого твору на тему «Україна – це частина європейської сім’ї».
-    Вікторини на європейську тематику.
-    Виховні години на тему «Шлях України до Європи».
-    У бібліотеці закладу організовано книжкову виставку «Україна – Європейський Союз – перспективи поглиблення партнерства».
-    Євроклуб «INSIDE» провів тематичні бесіди із учнями щодо ознайомлення із культурою країн Європейського Союзу.
-    Проведено конкурс на знання олімпійського руху країнах – членах ЄС.

Впродовж 16-24 травня 2016 року учні та працівники ДПТНЗ "Сарненський професійний аграрний ліцей" взяли участь в святкуванні Дня Європи на центральній площі міста Сарни. Окрім цього керівник євроклубу в навчальному закладі Мізюрко І.Ю. провела святкове засідання євроклубу на тему «Будуємо Європу у власному домі», євродіалог на тему «Чи готове суспільство жити по європейськи», вікторину серед учнів ліцею «Що я знаю про Європу» та відкритий виховний захід на тему «Відкриваємо для себе країни Європейського Союзу.

10 травня 2016 року у ВПУ № 29 смт. Володимирець відбулася зустріч євроклубівців. 11 травня учні мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Віртуальна подорож країнами Європи».

 
 
Переглядів: 1245 | Додав: admin
МИ У FACEBOOK

НАШ МЕДІА-ЦЕНТР